Nem lehet megállni, muszáj továbbmenni!

Nem lehet megállni, muszáj továbbmenni!

Tárnok Mónika és Szászi Péter a leégett házuk előtt (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

A katasztrófavédelem szűkszavú közleménye szerint lakóépület tüzéhez riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat december 30-án. Szegeden, az Ipar dűlőben egy körülbelül 100 négyzetméter alapterületű lakóépület gyulladt ki. Egy négygyermekes családnak semmisült meg az otthona, de még az autója is, ami a ház előtt parkolt.

(...)

A hét hónapos Tamás baba anyukája hasán, a hordozójában sírdogál. A másik három gyerek – öt-, három- és kétévesek – a nagymamánál van, Békéscsabán. A gyerekek még nem látták a romokat, még fényképen sem.

(...)

„Azt szoktam mondani a kicsiknek, anya és apa most azon dolgozik, hogy beköltözzünk egy házba. Mert oda, ahol lakunk, most nem mehetünk vissza. Nyilván ide fogom hozni őket, hogy lássák, miért kell átmenetileg elköltöznünk. De csak akkor, ha meglesz az átmeneti szállás, hogy érezzék az erőt, és lássák, a szó tényleges és átvitt értelmében is megyünk tovább.”

Az otthon nélkül maradt négygyermekes családról készült riportunkat elolvashatja a Magyar Hang január 15-én megjelent 2021/3. számában, illetve a Magyar Hang Plusz felületén online.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: tűzeset, Szeged