Nemváltó bukta

Nemváltó bukta

Kormányzati népszavazási plakát az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazás ügyében (Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook)

Ez a „bukta” bizony a Fidesz torkán akadt, azaz ismét beletört a bicskája a „fiatal demokratáknak” egy országos népszavazásba. 12 év alatt kettőt engedélyeztek maguknak (másnak semennyit, bár voltak próbálkozások), de egyiket sem sikerült érvényesre lehoznia a NER-nek. A 2016-os migránsőrület tajtékos hullámain hajózó kvótanépszavazás éppúgy elsüllyedt az érdektelenség tengerében, mint a mostani, gyermekvédelmi népszavazásnak keresztelt kirekesztő papírpocsékolás.

6-7 milliárdunkba és a szavazóbizottsági tagok végtelen türelmébe („Mondja, Drága, ez meg milyen papír? És miről kell itt szavazni?”) került az elmúlt 12 év legaljasabb (aki gyerekeket használ politikai céljai érdekében, pontosan ezt a jelzőt érdemli) médiapropagandájával felvezetett szavazás, és most alig lehet tudni valamit a kormányzati körökből, hogy miképpen tovább, mire is elég ez az érvénytelenség. Mert ami kellemetlen, azt mély hallgatás kíséri (lásd drónügy), ami meg kellemes, azt fűre-fára kiplakátolja a hatalom (nyilván most is jönnek a teljesen fölösleges „köszönöm” poszterek választókerületenkénti bontásban). Néhány nyilatkozat már előrevetíti a szavazás eredményével történő szokásos bűvészkedést, hiszen maga a kormányfő is „egyértelmű politikai kötelezettségként” beszélt az ország kisebbségének véleményéről, ami körülbelül az ország többsége számára így hangzik: „ekkora hülyeségre pénz költeni őrültség”; NER-ül ugyanez: „az egész ország nem akar nemátalakító műtéteket”.

• Mire világít rá az érvénytelen voksra buzdító civilek akciójának sikere?
• Mit léphet Orbán Viktor?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!