Olimpiai visszaszámlálás: a 24. órában vagyunk

Olimpiai visszaszámlálás: a 24. órában vagyunk

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapest 2032 Bizottság vezetője (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

Egy olimpiai rendezéssel Budapest a régió meghatározó központjává válhatna, amely a fejlett világból is vonzza a magasan képzett munkaerőt. Erről is beszélt a Magyar Hangnak Szalay-Berzeviczy Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság által nemrég létrehozott Budapest 2032 Bizottság vezetője. Jelenleg senkit semmiről nem akarnak meggyőzni, csak az esetleges pályázatról szóló döntést megalapozó tényeket szeretnék szállítani – derült ki a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke szavaiból.

Szalay-Berzeviczy Attila szerint 2023 őszén kell a 2032-es olimpiára pályázó városoknak benyújtaniuk a jelentkezésüket. Kell legalább egy év a társadalmi vitára, hogy az ország ki tudja alakítani a végleges álláspontját. A 2020-as és a 2024-es pályázattal kapcsolatban elkészített tanulmányok alapján kijelenthető, hogy a bizottságnak szüksége lesz minimum másfél évre a munkája elvégzéséhez. Ha így visszafelé számolunk, akkor könnyen beláthatjuk, hogy egy 2023 végi felelős döntéshez a MOB a 24. órában döntött a bizottság létrehozásáról – tette hozzá.

– Hamarosan sor kerül a kapcsolatfelvételre a miniszterelnökkel, a főpolgármesterrel és a budapesti kerületek polgármestereivel – mondta.

A teljes interjúban erről is olvashat:
– Magyarország 2024-ben is képes lett volna olimpiát rendezni?
– Mit tud mondani azoknak, akik túl nagy korrupciós kockázatot látnak egy ilyen vállalkozásban?
– Hogy lehet fenntartható olimpiát rendezni?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online (mi az a Magyar Hang Plusz?)!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!