Oltástagadó székelyek – van, amiben nem hallgatnak Viktorra

Oltástagadó székelyek – van, amiben nem hallgatnak Viktorra

Koronavírus-fertőzöttet vizsgálnak a bukaresti egyetemi kórház előtti sátorban 2021. október 7-én (Fotó: Reuters/Octav Ganea)

Tragikus a járványhelyzet Romániában – hétfőn negatív rekord dőlt meg mind az áldozatok számát, mind az új fertőződéseket tekintve. 561 ember hunyt el a fertőzés szövődményei miatt, és csaknem 19 ezer új esetet regisztráltak, ráadásul a járvány még mindig felfelé ívelő ágban van, hiszen egy hét alatt a halálesetek száma 26 százalékkal nőtt. A kórházak nem bírják a nyomást – a bukaresti egyetemi kórházban már a folyosókon tárolják a halottakat, és az intézménynek tízszeresére kellett emelnie a rendelését hullazsákokból. Romániában az sem titok, hogy a kórházba kerülteknek volt-e védettsége: a súlyos esetek több mint kilencven százaléka oltatlan.

Egy romániai járványorvos, Octavian Juma az elmúlt egy hónap adatait elemezve arra jutott, hogy a következő két hétben nagyjából egymillió ember fertőződik meg keleti szomszédunknál, és várhatóan tízezren fognak belehalni a koronavírus okozta szövődményekbe. Románia már nemzetközi segítséget kért (a súlyos állapotú betegek közül ötven ápolását Magyarország vállalta), és a hét elején Bukarestbe érkezett az Egészségügyi Világszervezet válsághelyzetekre szakosodott egyik szakértője. Heather Papowitz orvos tavaly az amerikai járvány epicentrumában, New Yorkban dolgozott, és húszéves tevékenysége alatt számos természeti, környezeti és egészségügyi katasztrófa kezelésében részt vett.

Erről is olvashat a cikkben:
• Miért szabadult el a járvány?
• Sokan amulettekben bíztak az oltás helyett
• A magyarlakta vidékeken is nyugtalanító a helyzet

A teljes cikket a Magyar Hang október 22-én megjelent, 2021/43. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
Diósgyőr, a csokinyúl hazája

Diósgyőr, a csokinyúl hazája

Magyarország igazi csokinyúl- és csoki-Mikulás-nagyhatalom – évente 110 millió darab készül itt belőlük, a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzemében.
Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.