Orbán berúgta a kampánymotort

Orbán berúgta a kampánymotort

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központ 2021. június 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ideje leszámolni az illúzióval, hogy Orbán Viktor annyira nem is akar nyerni 2022-ben. Hogy arra játszik, ha szűk többséggel nyer az ellenzék, árnyékállamával megbénítja a leendő kormányt, s legkésőbb négy év múlva diadalittasan tér vissza a hatalomba. A magyar államot sok száz milliárdos vagyontól megfosztó alapítványi kiszervezések arra utalnak, hogy számol a vereség lehetőségével is, de ne tévedjünk: minden idegszálával a jövő évi választásra összpontosít. Ahol nyerni akar. Nagyon. Akár megint kétharmaddal. Minden más fantazmagória, ködszurkálás.

Szerdán a kormánypárti médiamonstrumhoz beterelt Világgazdaság konferenciáján a miniszterelnök alaposan feladta a leckét az ellenzéknek. Bár altatásként azzal kezdte hosszú, nem igazán sziporkázó beszédét, hogy jövőre nem lesz választási költségvetés – az illedelmes közönség nem kacagott –, a végén egy erőteljes rúgással beindította a kampánymotort. Ha sikerül elérni az 5,5 százalékos GDP-növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek 2022 január-februárjában visszaadják azt az adót, amit befizettek 2021-ben a költségvetésbe – mondta.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Orbán Viktor, szja