Orbán három veresége

Orbán három veresége

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) a záhonyi magyar-ukrán határon, ahonnan a magyar kormány újabb humanitárius segélyszállítmányát, öt kamionnyi adományt indítottak útnak Ukrajnába 2022. március 18-án. Mellette Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2), Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára (j2), Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j4). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Gyilkos fegyverekkel felszerelt tankoszlopok, rakétatalálatoktól megroggyant lakóépületek, elfoglalt atomerőművek, menekülő civilek, lebombázott kórházak, óvóhelynek kialakított színház és halottak, halottak mindenütt – ez Putyin képmutató módon különleges katonai műveletnek nevezett, hadüzenet nélküli, Ukrajna ellen indított területszerző háborúja. Háborús bűnös háborús bűnökkel.

Miközben keleti szomszédunkban egyre nagyobb a pusztítás, hazánkat ellepik Orbán Viktor közérdekű információnak álcázott választási plakátjai, így az „Őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát!”. Orbán olyan, mint a szélkakas, mindig arra fordul, ahonnan a hatalma és papíron nem létező vagyona megőrzését reméli, de ne felejtsük el, hogy a miniszterelnök Putyin legfőbb kiszolgálója, egyben utolsó csatlósa is, akitől eddigi szövetségese, a lengyel kormány is elfordult. Orbán már a háború első napjaiban az eddig ellenségnek tekintett Európai Unió és a NATO felé fordult, híveit egy fideszes újmagyar szócsinálmánnyal, a „stratégiai nyugalom” kifejezéssel bátorította, és médiája segítségével azt igyekszik bizonyítani, hogy ő az, aki megvédi a magyarokat a háborútól, míg ellenzéke magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.

Orbán magáról alkotott képe, hogy ő a bátor utcai harcos, a klímabajnok, a vírust a birkózószőnyegre küldő járványszakértő, az energia- és rezsiügyek nagy tudója. Ezzel szemben az igazság az, hogy a miniszterelnök az utóbbi évek három legfontosabb küzdelmét valójában elvesztette.

A teljes cikket a Magyar Hang március 25-én megjelent, 2022/13. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!