„Orbán nagy csalódás nekem”

„Orbán nagy csalódás nekem”

Marton Kati és Angela Merkel

A magyar politika és Orbán Viktor nagyot változott, és nem a jó irányba – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Marton Kati. Az Amerikában élő magyar író, újságíró, civil aktivista – a balkáni békemegállapodást tető alá hozó Richard Holbrooke özvegye – felidézte, hogy annak idején még vacsorát is adtak Orbán Viktor tiszteletére a férjével a New York-i házunkban, de ez a kapcsolat már rég a múlté.

Beszélt arról is, hogy a közöny a legnagyobb ellenség – az emberek hajlamosak azt mondani, hogy a politika mocskos, mindkét fél hibás, inkább nem is megyek el szavazni. Az Egyesült Államokban tavaly novemberben volt lehetőségük korrigálni, és a többség megértette, hogy lépnie kell. – Magyarország számára április harmadikán lesz egy ilyen lehetőség – fogalmazott, hozzátéve, hogy ez ráadásul születésnapja is, és szeretne egy olyan ajándékot, hogy a szülőhazája visszatér a demokratikus útra.

• Hogyan lehet legyőzni a populistákat itt, Kelet-Európában, ha még az amerikai demokráciában is előfordulhat olyan, hogy „sámánok” megtámadják a Capitoloiumot?
• Mit gondol, ha Magyarországon áprilisban nyer az ellenzék, Orbán is úgy fog viselkedni, mint Trump, és azt mondja, ő győzött?
• Washingtonban azt pletykálják, hogy a neve komolyan felmerült a külügyben az Amerikai Egyesült Államok következő budapesti nagyköveteként. Ön mit mond vagy mondhat el erről?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!