Orbán szűkülő nemzetközi mozgástérrel kénytelen nekivágni a kampánynak

Orbán szűkülő nemzetközi mozgástérrel kénytelen nekivágni a kampánynak

Fotó: budapesti amerikai nagykövetség

Érezhetően megváltoztatta a globális politikai hangulatot Joe Biden győzelme, az átmeneti hanyatlás után új erőre kaptak a liberális, globalista erők. Ez a nemzetközi környezet nem kedvez az úgynevezett illiberálisoknak. Szűkülő nemzetközi mozgástérrel kénytelen nekivágni a következő választásnak a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.

Senki sem beszélne most a Vrbeticében hét éve történtekről, ha újraválasztják Donald Trumpot – jegyezte meg az elmúlt hét legnagyobb közép-európai botránya kapcsán Václav Klaus. A volt cseh köztársasági elnök rátapintott a lényegre, hiszen Kijevtől Prágán és Rómán át Berlinig az elmúlt hónapokban mindenütt megnövekedett a globalistának nevezett erők befolyása.

Ez az aktivitás mindenekelőtt az amerikai érdekek hatékonyabb érvényesülésében jelenik meg, a leglátványosabban pedig a Nyugat és a Kelet közötti szembenállás kiéleződésében ölt testet. Egyre nagyobb az Oroszországra és Kínára helyezett nyomás, a geopolitikai feszültség közepette pedig Amerika mindegyik szövetségesétől egyértelmű elköteleződést vár el. Washington ezenkívül mindent megtesz annak érdekében, hogy a globalista pártokat lehetőség szerint mindenütt helyzetbe hozza a nemzeti erőkkel szemben. Ebben a változó nemzetközi környezetben különösen nehéz helyzetben vannak a kisebb súllyal bíró országok és a gyengülő támogatottságú, nem elkötelezetten liberális erők. Ha pedig egy ország vezetése belső okok miatt nem érzi stabilnak a helyzetét, akkor bízva az onnan jövő támogatásban, enged a külső nyomásnak.

Erről is olvashat a teljes cikkben:
– Gyengül a V4-ek egysége
– Miben bízhat Orbán Viktor?
– Mi lesz Merkel távozása után?

A teljes cikket a Magyar Hang április 23-án megjelent, 2021/17. számában (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!