Bojár Gábor: Orbán valódi célja a huxit

Bojár Gábor: Orbán valódi célja a huxit

Bojár Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Orbán egyelőre még nem tudta megdolgozni az erősen uniópárti magyar közvéleményt, hogy nemet mondjanak Európára, de komolyan dolgozik ezen – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bojár Gábor. A Graphisoft alapítója Ujhelyi István, európai parlamenti képviselőre hivatkozott, aki szerint az uniós pénzek egy részét lehívhatná a kormány, de mégsem teszi. – Számomra mindennek az a magyarázata, hogy a valódi cél a huxit, Magyarország kivezetése az unióból – fogalmazott.

Az üzletember beszélt arról is, hogy véleménye szerint Orbán Viktor nem érti a XXI. századot. Ha értené, akkor például az autógyártásból sem az akkumulátorgyártást csábította volna hozzánk, hanem a szoftverfejlesztést. Húsz évvel ezelőtt még Európa legnagyobb szoftverfejlesztő vállalatai hozták hozzánk a fejlesztést, de ma már gondok vannak az utánpótlással.

A kormány értékrendjét konzervatívnak nevezi pedig szerinte egyszerűen hazugság. Felidézte Magyar Bálint megfogalmazását a maffiaállamról, majd hozzátette, hogy a klasszikus maffia nem elvek és értékek mentén működik, csakis a hatalom és a pénz vezérli.

• Az elmúlt hónapok a pedagógusok tiltakozásáról szóltak, lát arra reményt, hogy a tüntetések eredményre vezetnek, és legalább alapvető követeléseiket teljesíti a kormány?
• A kormány a szakképzésre szeretné fektetni a hangsúlyt, elég ez a vállalkozásoknak?
• Egyetért azzal az állítással, hogy az uniós támogatások is ártanak, mert torzítják az erőviszonyokat?
• Egyre többen beszélnek arról, hogy külföldön nem jó magyarnak lenni, tapasztalja ezt?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 12-én megjelent, 2023/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!