Óriási nyomásról számolnak be az oroszok, kritikus szakaszához ért a háború Ukrajnában?

Óriási nyomásról számolnak be az oroszok, kritikus szakaszához ért a háború Ukrajnában?

Ukrán katona tüzet nyit orosz állásokra a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2023. augusztus 18-án (Fotó: MTI/AP/Libkos)

Most zajlik a háború talán legfontosabb szakasza. Ilyen óriási nyomásnak ellenállni nehéz, de szükséges. Támogatásra, erősítésre, rotációra, segítségre van szüksége a srácoknak. A világ a második világháború vége óta nem látott ennél súlyosabb és véresebb háborút. Ki kell tartani augusztus végéig, aztán előre – tömören így értékelte az ukránok nyári offenzíváját a Zsivov Z (Zhivoff) nevű orosz katonai blogger. A dezinformációs zajban nehéz kiszűrni, hogy pontosan mi a helyzet a fronton, főleg úgy, hogy az ukrajnai műveleteknek, az ellentámadásnak nincsenek „látványos” píár eredményei.

Az elmúlt napok híreiből az is érződik, hogy ismét élénkült a légi hadviselés. Az orosz haderő naponta több tucat precíziós rakéta- és légicsapást hajt végre ukrán célpontok ellen. A másik oldalon közben az oroszországi Belgorod régió kormányzója a Telegramon írt arról, hogy kiterjedt katonai tevékenység – intenzív ágyúzás és a dróntámadások – zajlik a régiójában.

• Hol sikerült előrenyomulniuk az ukránoknak? Mi a célja az offenzívának?
• Milyen fegyverrendszert szállít Norvégia az ukrán haderőnek?
• Miért nincsenek biztonságban a fronttól távolabb lévő ukrán települések sem?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!