Örkényuralom Magyarországon – Furcsa bizottságok, titulusok, intézetek a NER hazájában

Örkényuralom Magyarországon – Furcsa bizottságok, titulusok, intézetek a NER hazájában

Savkat Mirzijojev üzbég államfő (j) és Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ avatási ünnepségén Taskentben 2021. március 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Emlékszik még a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságra? És a pedagógusoknak sok fejfájást okozó PÖCS-re? Ha nem, tartson velünk egy abszurd és magyaros időutazáson

Ez tényleg Abszurdisztán – mondjuk naponta, a kormány újabb megdöbbentő intézkedését hallva. Nehéz is másként nevezni egy országot, ahol a boltokat kötelező akciózásra kényszerítik, a veszélyesnek ítélt könyveket befóliázzák; ahol hét politikus – köztük egy miniszter és egy miniszterhelyettes – ad át egy keskeny földutat, ám a frissen felújított vasúti vonalakat bezárják a költséghatékonyság jegyében. A politikai abszurd nemcsak tettekben, de az intézmény és titulusnevekben is megnyilvánul. Cikkünkben ezekből az elnevezésekből állítottunk össze cifra, nemzetiszín szalaggal átkötött csokrot.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: NER