Örömgyilkosok

Örömgyilkosok

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke (b) és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Groupama Aréna sajtótermében 2021. augusztus 17-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Úgy látom, a baloldali ellenzék nem volt boldog, hogy a Ferencváros továbbjutott tegnap este Prágában a Slaviával szemben – írta a Facebookon a múlt héten Budai Gyula fideszes képviselő. Az egykori elszámoltatási biztos különös bejegyzése nem kirívó eset: a Fidesz számos politikusa, kézi vezérelt sajtójának megannyi munkatársa kérdőjelezte meg azon ellenzékiek őszinteségét, akik a magyar olimpiai sikerek idején osztottak meg lelkendező posztokat.

Közvetlenül a tokiói olimpia után, három évvel a párizsi játékok előtt a kormánypárti médiafelületek pedig nem mulasztják el feleleveníteni, hogy a Momentum népszavazást kezdeményezett Budapest olimpiai pályázatáról. Ennek hatására a még fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés és az Orbán-kormány is meghátrált. Álomgyilkosok – sikítják azóta is Fekete-Győrékre mutogatva, hátha feledjük, nem ért meg nekik ez az álom egy kis küzdelmet, népszavazási vitát. Ma már egyértelműnek látszik, hogy a Momentum akciója kiváló ürügy volt a gyáva, férfiatlan kihátrálásra, hiszen tudták, nem volt esély arra, hogy a magyar főváros a 2020-as években olimpiát rendezzen.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 19-én megjelent 2021/34. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!