Párhuzamos életrajzok

Párhuzamos életrajzok

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2021. április 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezerkilencszázhetvennyolc van / lubickolunk a langyos tóban, hej-hó – énekelte a Fonográf. És valóban. Történészek majd úgy nevezhetik ezt az időt, hogy érett Kádár-korszak, a kortársak pedig a kádári slamperáj fénykoraként emlékeznek rá. Ezekben az években érettségiztek azok, akik a kádári konszolidáció hajnalán születtek. Akiknek anyjuk-apjuk már nem kellett féljen minden éjjel a fekete autótól, akik már abban nőttek föl, hogy „aki nincs ellenünk, az velünk van” (Kádár János első titkár elvtárs szíves közlése a néppel). Szóval béke volt és nyugalom, langyos tó.

Ebben az esztendőben érettségizett a budapesti Veres Pálné Gimnáziumban két ma országosan ismert honfitársunk, Nagy Katalin és Zacher Gábor. Két szép reményű fiatal, akik négy évig közösen csuklóztak az iskolában, aztán nekiveselkedtek, hogy megvalósítsák álmukat.

Erről is olvashat a cikkben:
• Nagy Katalin az Orbán-rezsim csillogó fogaskereke lett
• Az 1956–70 közt született 15 évjáratot a történelem Fidesz-nemzedéknek fogja hívni
• Meg fogja-e kérdezni a Zacher Gábor elleni támadásról Nagy Katalin Orbán Viktort?

A teljes cikket a Magyar Hang április 30-án megjelent 2021/18. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!