Puccsról álmodnak a francia tábornokok?

Puccsról álmodnak a francia tábornokok?

A meggyilkolt rendőrségi alkalmazott temetése 2021. április 30-án Rambouillet-ben, Párizs elővárosában (Fotó: Reuters/Stéphane Lemouton)

Tizennyolc katonát kényszernyugdíjaznak a francia elnöknek címzett, polgárháborút vizionáló levél miatt. Az időzítés nem volt véletlen: 60 éve Charles de Gaulle-t akarták megpuccsolni. És az se mellékes, hogy egy év múlva választ elnököt Franciaország.

„Franciaország szétesett az elszegényedett külvárosi migránsgettókban (banlieue) élő radikális iszlamista hordák miatt, amelyek leválasztják a nemzet nagy részét, és alkotmányunkkal ellentétes dogmáknak alávetett területté alakítják őket” – írta a Valeurs actuelles jobboldali magazinban megjelent nyílt levélben a francia fegyveres erők mintegy 1200 nyugalmazott és aktív tagja, köztük húsz, egykor tábornoki rangban szolgáló veterán.

Az április 21-én megjelent, Emmanuel Macron államfőnek, kormányának és az összes francia parlamenti képviselőnek címzett írásban a katonák arra figyelmeztetnek, hogy nincs idő halogatni a szükséges lépéseket, különben holnap a polgárháború vet véget az egyre növekvő káosznak, és a halálesetekért „önök lesznek a felelősek”.

Erről is olvashat a cikkben:
• Mi köze a Marine Le Pen vezette Nemzeti Gyűlésnek az aláírókhoz
• Mit lép Macron elnök
• Mit gondol a közvélemény

A teljes cikket a Magyar Hang május 7-én megjelent, 2021/19. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!