Ráolvasás

Ráolvasás

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Még hogy nincs innováció a kormányzásban! Az elmúlt hetekben új műfaj született: Orbán Viktor aláírásával kormányhatározatba foglalt véleménycikkekkel „üzenünk Brüsszelnek” a Magyar Közlönyön keresztül. Vagy ahogy a szinte minden lélegzetvételét Facebook-poszton megörökítő Varga Judit igazságügyi miniszter fogalmazott, visszavág a kormány a „nemtelen támadásoknak”.

Legutóbb akkor üzent hasonló módon a kabinet a kormánypárti sajtó egyenpublicisztikáinak stílusában, amikor azt vélelmezte, hogy a gyermekek védelmében hozott törvénymódosítás (helyesen: a pedofíliát a homoszexualitással összemosó, nagyrészt felesleges, illetve végrehajthatatlan jogszabály) miatt késlelteti az Európai Bizottság az EU helyreállítási alapjából finanszírozandó magyar terv elfogadását. A mostani határozat minden tréfás mozzanata mellett valóságos kopernikuszi fordulatot jelent az előző szöveghez képest.

Erről is olvashat a cikkben: 
• „Van egy aktuális botrány, amely lakmuszpapírként mutatja meg, jogállamként, vagy inkább a pártállamhoz hasonlóan működik-e Orbán Viktor rendszere.”
• „A kampánykormányzás ráolvasással küzd az igazság ellen, tagadja a valóságot.”

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 6-án megjelent 2021/32. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!