„Remélem, megérem a bukásukat” – Interjú Lovasi Andrással

„Remélem, megérem a bukásukat” – Interjú Lovasi Andrással

Lovasi András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A második hullám elkerülésének céljára hivatkozva össze lett omlasztva a fesztivál- és rendezvénypiac, aztán végigsöpört rajtunk a második hullám. Most a többnyire családi vállalkozások által vitt kávézók, vendéglátóhelyek még a teraszukat sem nyithatják ki, míg a plázák, a bevásárlóközpontok és a kaszinók zsúfolásig tele lehetnek emberekkel. Azt gondolom, nem biztos hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Lovasi András.

Az egykori Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag együttes frontembere szerint minden célzott segítség csak növeli a szakadékot a NER-kompatibilis és nem NER-ista zenészek, zenekarok és piaci szereplők között, ami még annál is nagyobb kárt okoz, mint a járvány miatti leállás. Ezért inkább az egész iparág felállását segítő kedvezményrendszer kellene, amely egyformán jó mindenkinek, ilyen például az áfacsökkentés, járulékcsökkentés.

Lovasi András szerint 2010 után úgy tűnt, érdemes csöndben maradni és kibekkelni, ám mostanra az „aki nincs ellenünk, az velünk van” világot felváltotta az „aki nincs velünk, az ellenünk van” hatalmi felfogás, a kultúrharc.

  • Mit gondol a Kádár-korban nagyot futó popművészekről, akik ma hódolatukról biztosítják Orbánt?
  • Hogy néz ki most a tilt-tűr-támogat világ?
  • Milyen illúziói voltak a rendszerváltásról?
  • Miért gondolja azt, hogy az ellenzék a NER része?
  • Összeáll-e a Kispál és a Borz?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang február 12-én megjelent 2021/7. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online (mi az a Magyar Hang Plusz?)!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!