Rendkívüli

Rendkívüli

Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Nem érdemes hétköznapi logikát keresni a kormány egyes lépései mögött. A propaganda átlép az ilyesmin, ezt mutatja a friss példa is: a Fidesz csak úgy szórja a pénzt azon üzenetének terítésére, amely szerint a miniszterelnök-jelölti pozícióra frissen bejelentkezett Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc embere. De ha így van, akkor vajon kicsoda Dobrev Klára, aki az ellenzéki előválasztáson jelen állás szerint a főpolgármester egyik ellenfele lesz Gyurcsány Ferenc pártjának jelöltjeként? Efféle vitát azonban hiábavaló a kormánypárti tábor kemény magjával folytatni, a készen kapott üzenetek szajkózásában megnyilvánuló vakhitről lepereg mindenfajta érvelés. Annyit azért halkan üzenek nekik, hogy ha valóban az angoltudás, az idegen nyelvek ismerete a kormányfői alkalmasság legfőbb ismérve, akkor imádkozzanak, nehogy Márki-Zay Péter vagy éppen Dobrev Klára legyen végül Orbán Viktor kihívója.

Azon is felesleges a logikát, a józan paraszti észként emlegetett gondolkodást számonkérni, hogy a parlament fideszes többsége – ahogy az várható volt – kedden meghosszabbította a veszélyhelyzetet, vagyis a rendeleti kormányzásra lehetőséget biztosító rendkívüli jogrend hatályát. Őszig, egészen pontosan a következő parlamenti ülésszak kezdetétől számított 15. napig maradnak a kormány(fő) szuper jogosítványai. Hiába a nemzetközi rekordokat döntögető átoltottság, hiába laposodik a borzalmas pusztítást végző harmadik hullám lecsengésével a járványgörbe, Orbán Viktor nem enged a rendkívüli felhatalmazásból.

A teljes Álláspontot a Magyar Hang május 21-én megjelent 2021/21. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!