Rényi Ádám: El sem tudtuk volna képzelni, hogy a hír szabad, vélemény meg inkább ne legyen

Rényi Ádám: El sem tudtuk volna képzelni, hogy a hír szabad, vélemény meg inkább ne legyen

Rényi Ádám (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Elmúltam negyvenéves, volt bennem egyfajta társadalmi felelősségérzés – ezzel magyarázta lapunknak adott interjújában Rényi Ádám, hogy miért vállalt kommunikációs tanácsadói állást a Főpolgármesteri Hivatalnál. Pedig megvoltak ennek a kockázatai, hiszen eközben számos más területen is dolgozik. A 21. Század Kiadó tulajdonosa, megfordult több lapnál, most pedig Osztálytalálkozó címmel megjelent az első novelláskötete is. Aminek a létrejötte nem volt magától értetődő, kezdetben nem volt különösebb célja az ilyen típusú szövegeivel. Ez viszont megváltozott, miután a címadó elbeszélése bekerült a próbaérettségi feladatsorába.

Rényi Ádám dolgozott korábban a TV2-nél is, ennek kapcsán felvetett kérdésünkre azt fejtette ki, hogy csalódottságot nem egy-egy konkrét hellyel, inkábban a szakmával kapcsolatban érez. – Régen is sok ember sok mindent gondolt, nagy vitáink akadtak, de az alapvető elveket mindenki betartotta. Voltak műfajok, amiknek voltak szabályai. Ilyen értelemben én régimódi vagyok. El sem tudtunk volna képzelni olyan világot, hogy a hír szabad, vélemény meg inkább ne legyen – mondta.

• Főpolgármesteri tanácsadóként érzékenyen érinti, amikor Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltnek indul?
• Hogyan emlékszik nagyapjára, Rényi Péter újságíróra?
• Ma is elvállalná a főszerkesztő-helyettességet a Playboynál?
• Egykori kereskedelmi tévésként érez személyes csalódottságot azt látva, milyen irányba ment el a TV2?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang június 18-án megjelent, 2021/25. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!