Rivotril, fű, alkohol

Rivotril, fű, alkohol

Xanax (Fotó: Shutterstock)

Apróhirdetési rovatban is kínálnak függőséget okozó nyugtatókat, de akad olyan bolt is, ahol a megbízható vevők pult alól hozzájuthatnak az adagjukhoz. A gyógyszer mint drog: feltérképezzük a Xanax és hasonló szerek által uralt, félillegális piacot.

Évát – a valódi neve nem ez, de tartsuk meg inkognitóját -, a tizenhat éves gimnazistát, aki depressziós volt, valamint a személyiségzavar különféle tüneteit mutatta, pszichológusa elküldte egy pszichiáterhez.

A szakember negyvenöt percig beszélgetett vele, majd Xanaxot írt fel alkalmi páciensének. A gyógyszert a kamasz szülei kiváltották, majd a betegtájékoztatóból megtudták, hogy „biztonságosságát és hatásosságát 18 éves kor alatti gyermekeknél nem igazolták, ezért alkalmazása 18 éves kor alatt nem javasolt”. A pszichiáter a kérdést néhány szóval elkente, és a Xanax-kúrát csupán akkor állította le, amikor megtudta, hogy kiskorú kezeltje szorongásai ellen illegálisan beszerzett Rivotrilt szed néhány barátjával együtt. Különösebben nem csodálkozott, hiszen a „Rivóhoz” némi ismeretség után Budapesten könnyűszerrel hozzá lehet jutni. Ahogy a Xanaxhoz és a Frontinhoz is.

  • Legális drogok
  • Patikusok börtönben
  • Rivotril-koktél

A teljes cikket a Magyar Hang február 19-én megjelent 2021/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!