Röhögős fej

Röhögős fej

A nyírmártonfalvai lombkorona nélküli lombkoronasétány (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Le kéne venni a röhögős fejet! – e szavakkal állította szőnyeg szélére saját falubelijét Nyírmártonfalva polgármestere, miután a szociális gondozóként dolgozó nő ismerősei posztja alá szmájlit nyomott jókedvében. Hogy miről szólt a bejegyzés? Az ész nélküli pénzszórás örök mementójáról: a világhírnévre szert tett lombkorona nélküli lombkoronasétányról, arról az idétlen fatákolmányról, amelynek ma már csodájára járnak a felvilágosultabb katasztrófaturisták, de rettegve hallgatnak a helybeli lakosok. Unalmas már a téma (faépítmény a felcsúti Maracana óta nem kapott ekkora publicitást), mondhatnák sokan ideérve az olvasásban, de én mégis folytatom, ugyanis az eset túlmutat egy szimpla baromság tanulságain: a bornírt építmény maga a megtestesült „elmúlt 13 esztendő.” A hosszú fapalló az elejével és a végével egyetemben a kristálytiszta tájban lógva, illetve annak zavart védelmezője, aki hadba lépett az egész világgal kétségbeesésében, bemutatja azt az utat, honnan hová jutottunk a NER uralma alatt: a Semmiből a Semmibe.

És persze megismerjük azt is, aki a Fidesz helpdeskjével a háta mögött meri csak zavaros humbugjaival magyarázni a magyarázhatatlant: a Senkit. Pszichológiai szakdolgozatok alanya lehetne a nyírmártonfalvai seriff, az ő vérfagyasztó eljárásrendjével, amelynek alapja az otthoni Facebook-vizsgálat, nagyítóval, Sherlock Holmes-jelmezben.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 12-én megjelent, 2023/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!