Romániába mennek a magyarok a Pfizerért

Romániába mennek a magyarok a Pfizerért

Autós oltópont Nagyváradon (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Két hete közöltünk egy rövid cikket hírportálunkon arról, hogy a nagylaki határátkelőnél (az autósztrádán és a régi főúton is) a román hatóságok ideiglenes pontokat állítottak fel, ahol kérésre bármely uniós állampolgárt beoltanak.

A cikk megjelenése után több levél érkezett, egészen elképesztő történetekkel. Ilyen például egy magyar pedagógus házaspár sztorija – aktív középiskolai tanárok, nevezzük őket Kovácséknak. Kovácsné 63 éves, és első levelében arról írt, mivel férjével együtt ez az egyetlen esélye, hogy Pfizer-oltáshoz jusson, elmennének a határhoz, ha ott biztosan hozzájutnak. Beszélek románul, írtam az Arad megyei közegészségügyi hivatalnak, mivel oltanak a határon. Egy órán belül (!) érkezett a válasz: hogy az embereknek ne kelljen visszamenniük az emlékeztető oltásra, a határátkelőn az egydózisú Janssen vakcinát használják.

Eszembe jutott, hogy láttam egy hírt a nagyváradi autós oltópont megnyitásáról, így megírtam Kovácséknak: ha átmennek a határon Ártándnál, Nagyváradon egy bevásárlóközpont parkolójában beoltathatják magukat Pfizerrel. Rákérdeztem arra is, miért ragaszkodnak ehhez a vakcinához. A válaszuk megdöbbentett.

• Mi volt a válasz?
• Milyen eredményt produkált a házaspárnál a Sinopharm oltás?
• Mi az a drive-through, vagyis autós oltópont és hogyan működik?

• Mekkora a forgalom a nagylaki oltóponton?

A teljes cikket a Magyar Hang május 28-án megjelent, 2021/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!