Sakrevala nójtikli!

Sakrevala nójtikli!

Részlet a „Holly Holy Orbán Viktor Freestyle Rap Jam 1. helyezett (2021)” című Youtube-videóból. Forrás: Youtube (https://youtu.be/61WnnBjK6YE).

A világ egyik legmagasabb lakosságarányos halálozási adatsora mellett Hibbant úr úgy döntött, ő azért csak mégis országot nyitna, megfogja a gyeplőt, feláll a bakon, és olyan jó kurucosan, hogy az egész falu lássa, milyen belevaló gyerek is ő, behajítja a gyeplőt a paripák közé.

Egy olyan országban élünk, ahol a Kórházi Főigazgatóság vezetője szerint is a lélegeztetőgépre kerülők 80 százalékát nem tudják megmenteni. Az orvosok ennél magasabb arányt mondanak.

A kormány ezernyi szócsöve mégis csak azt harsogja, hogy milyen nagyszerűen állunk a beoltottság terén. Ez számszerűen, az adatok szintjén valóban így van. Csakhogy az oltás nem végcél, aminek elérése után megállhatunk, mert „itten az ígéretnek földe van”. A vakcina csupán egy eszköz (sok másik mellett), amivel azt a végcélt volna szükséges elérnünk, hogy megállítsuk a járványt, azaz még egyszerűbben, hogy Kósa Lajos is megértse: hogy ne haljanak meg a magyarok.

 

A teljes cikket a Magyar Hang április 16-án megjelent 2021/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!