Schell Judit: Én szívesen veszem, ha nekem bókol valaki

Schell Judit: Én szívesen veszem, ha nekem bókol valaki

Schell Judit (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az első magyar horrorfilmként emlegetik Bergendy Péter Post mortemjét, ami egyébként Magyarország nevezettje is az Oscarra. A sajtóvetítés után beszélgettünk a film egyik fontos szereplőjével, Schell Judittal. A színésznőt meglepte a választás, de azt is hozzátette, hogy díjakat kapott már világszerte, kezdve a spanyol sikerekkel, majd folytatva Torontóban. – Zsánerfilm, de jó film – fogalmazott.

Schell Juditot kérdeztük korábbi munkáiról, így az első magyar metoo-mozinak kikiáltott Szép csendben-ről is. Mint mondta, az ő gyermekkorában is megvolt már a tanár által okozott abúzus témája. – Most tart a világ ott, hogy ezt ki lehet mondani és vannak rá nyitott fülek. Aztán nyilván ebben is elmennek a falig. Amikor már ellehetetlenül egy színházi próbafolyamat, és mindent abuzálásnak nevezünk, az nyilván nem jó. Ettől még persze vessünk véget a verbális és a fizikai abuzálásnak is. A határokat viszont meg kell találni. (…) Én szívesen veszem, ha nekem bókol valaki, ezen biztosan nem sértődöm meg – fejtette ki a színésznő.

• Mennyivel ambivalensebb ma a halálhoz való viszonyunk, mint a száz évvel ezelőttieknek?
• Az elmúlt évek színházi botrányai mennyire járultak hozzá ahhoz, hogy szabadúszásra váltott?
• Hogyan látja a mai Színház- és Filmművészeti Egyetemet?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang november 26-án megjelent, 2021/48. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!