Schengen-harcosok és románcturizmus

Schengen-harcosok és románcturizmus

Fotó: Shutterstock

Van egy tunéziai barátom, a jövő héten utazom hozzá. Közel másfél évig nem találkoztunk a vírus miatt – mondja Viktória (aki csak ebben az írásban Viktória). Együtt járunk franciaórára. Közel van az ötvenhez, elvált, két nagy gyereke külföldi egyetemeken tanul. Évek óta egyedül él. „A barátom”, hangsúlyozza, miközben a huszonéves férfiról beszél. Évekkel ezelőtt ismerkedtek meg, amikor Viktória Tunéziában nyaralt. Mohamed a szállodában dolgozott, itt kezdődött a románc. Bár közös nyelvük nem volt, az angoltudásuk kimerült a „beautiful, I love you, miss you so much”-ban, és több mint húsz év korkülönbség is volt köztük, Viktóriával feledtetett minden gondot. Ő, aki lestrapáltnak, elhasználtnak érezte magát már évek óta, a munkája és a kizsákmányoló főnöke lehúzta, a gyerekei alig hívták, lakáshitele volt, és idős anyukája, aki ápolásra szorult, kivirágzott a tunéziai last minute kiránduláson, ahová a barátnője rángatta el, mondván „Ki kell mozdulj végre”.

Mohameddel a megismerkedés után még három nyaraláson találkoztak. Viktória mindent megtett, hogy a férfi után utazhasson. Ugyanabba a szállodába ment, ugyanazzal a barátnőjével, aki egy másik fiatal férfiba „habarodott bele”. Viktória a kirándulás előtt mindig izgatott, a spórolt pénzét, amiből a vírus miatt nem sok van, a nyaralásra költi. Előtte körmöshöz megy, elegáns manikűrt és pedikűrt csináltat, és vásárol magának pár nyári ruhát. Jó ideje nem költött magára ennyi pénzt, mindent alaposan beoszt, főleg a gyerekeinek adja, amije van.

Viktória története nem egyedi eset, európai nők nagy számban járnak a harmadik világbeli országokba, hogy fiatal férfiak szexuális szolgáltatásait vegyék igénybe. Míg a magyar nők Egyiptom, Tunézia, Törökország felé utaznak, ahová aránylag olcsón el lehet jutni a nyáron, charterjárattal, addig a gazdagabb német, francia, holland nők Kenyába, a Karib-szigetekre mennek.

• Kik a szexturista nők?
• Kik a szolgáltatást nyújtó férfiak?
• Mi van akkor, ha nem csak egy nyaralásnyi ideig tart a kapcsolat?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!