Se mulatós, se agyament ötletek: kihúzni az Ormánságot a kátyúból

Se mulatós, se agyament ötletek: kihúzni az Ormánságot a kátyúból

Alpár György kreatív polgármester: mulatóslemezből járda, festményből falufejlesztés (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Bár Drávaszerdahelyt amolyan ormánsági kis-Ausztriaként emlegetik, azért itt is fontos része a politikának a krumpli. Ám egy kicsit máshogy, mint máshol. Egy egész kupac van belőle a polgármesteri hivatalban, igaz csak egy „festményen”.

– Eddig kétmillióért árultam a képet, de most már odaadnám egyért is. Az összeget jótékonysági célra fordítanám, a festményt pedig meg nekitámasztanám a Magyar Nemzeti Bank épületének, hiszen tudjuk, hogy Matolcsy György mennyire szereti kortárs alkotásokat – mosolyog Alpár György, a falu polgármestere. Az ő műve ugyanis az íróasztal fölé akasztott kompozíció, amelynek címe: Üzbég–magyar krumpli a napon.

Ez is egy klasszikus geg tőle, méghozzá nem az első. Ő volt az, aki úgymond „örökbe adta” egymillió forintért a falut, így szerezve extrapénzt az akkor még nagyon nehéz helyzetben lévő településnek. Ő adott ki „Járd a dalom” címmel mulatóslemezt, hogy így szerezzen forrást a járdára. És ő volt az is, aki bevezette az akkor mintegy 220 lelkes faluban az iparűzési adót. 2012-ben pedig, amikor a Földgázszállító Zrt. telephelyet létesített Drávaszerdahely határában, az adónak köszönhetően meghatszorozódott a falu bevétele – ezért a Kis-Ausztria becenév.

Alpár György most Baranya megye négyes számú választókörzetében indul a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával a képviselőjelölti előválasztáson, aztán majd tervei szerint 2022-es országgyűlési voksoláson.

A teljes cikket a Magyar Hang május 7-én megjelent 2021/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!