Sena: Bemondtam, hogy mindenki legyen óvatos, mert itt most kevert fajú buli lesz

Sena: Bemondtam, hogy mindenki legyen óvatos, mert itt most kevert fajú buli lesz

Sena Dagadu, az Irie Maffi a frontembere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Csak azért, mert egy nő nem akar, vagy nem tud gyermeket szülni és a hivatásában vagy művészetében akar kiteljesedni, ezért vállal áldozatokat, attól még nem lehet másodosztályú nőként tekinteni rá – fejtette ki a Magyar Hangnak adott interjújában Sena Dagadu. A ghánai-magyar származású énekesnő, az Irie Maffia frontembere úgy fogalmazott, hogy véleménye bárkinek lehet, de sok álláspont elég messze esik a XXI. század valóságától. – Nekem – és meggyőződésem szerint a többi nőnek sem – arra van szüksége, hogy politikusok, vagy bárki megmondja, mi a női princípium – fejtette ki az énekesnő Kovács Ákos zenész elhíresült, női princípiumozós kijelentésével kapcsolatban. 

Sena kérdésünkre felidézte azt is, hogy miként került megalázó helyzetbe a köztévé által is közvetített Passió 2021 című szuperprodukció készítése során, hogy a megaláztatásért miként kárpótolta többszörösen az élet, valamint azt, hogy hogyan érintette Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi kevert fajúzása. Beszélgettünk rossz sémákról és autonómiáról, megfelelési kényszerről és más nőket inspiráló ösztönlénységről, Ghána Európában szinte ismeretlen sokszínűségéről, valamint a művészként vállalt híd-szerepről is.  

• Mit jelent ghánainak lenni Európában, Magyarországon?
• Hogyan érinti, hogy sok nő számára példakép lett erőteljes, felszabadult, pozitív személyiségével?
• Valóban azért akarták tőle elvenni Szűz Mária szerepét, mert nem fehér bőrű?
• Orbán Viktor a legutóbbi Tusványoson úgy fogalmazott, „nem vagyunk hajlandóak kevert fajúvá válni”. Hogy érintették a miniszterelnök kijelentései?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!