Sms-ek, csokinyulak és matrica: így kapta meg kollégánk az oltást az Egyesült Államokban

Sms-ek, csokinyulak és matrica: így kapta meg kollégánk az oltást az Egyesült Államokban

Képünk illusztráció (Fotó: Gurzó Ákos/Magyar Hang)

Sikeres az amerikai oltási program: a héten már napi átlagban kétmillió vakcinát adtak be az Egyesült Államokban – derül ki a járványügyi hivatal, a CDC adataiból. A jelenlegi trendek szerint tehát úgy tűnik, nemcsak betartotta, de túl is teljesíti majd ígéretét Joe Biden. Az amerikai elnök januári hivatalba lépésekor azt mondta, kormányzása első 100 napjában 100 millió adag vakcinát adnak majd be az országban. Ezt később napi másfél millióra emelte. Azzal, hogy a héten elérte a napi kétmilliós átlagot az oltások száma, tarthatónak tűnik a terv, még akkor is, ha helyi szinten több problémáról is beszámoltak országszerte.

A washingtoni kormány azzal számol, hogy május végére minden felnőtt amerikai számára elérhető lesz a koronavírus elleni vakcina. Jelenleg a beadásra váró regisztrált oltások száma meghaladta a 85 milliót, az eddig regisztrált fertőzöttek száma megközelítette a 29 milliót, a halálozások száma pedig túllépte az 520 ezet péntekre – derül ki a Johns Hopkins Egyetem adataiból.

A CNN előrejelzései szerint júniusra kialakulhat a nyájimmunitás az országban. A biztató tendenciákat látva egyre több állam a nyitás mellett dönt, a járványügyi szakemberek azonban óvatosságra intenek.

Lapunk amerikai tudósítója, miután szerdán regisztrált, pénteken kapta meg az első adag Pfizer-vakcinát. Hogy hogy zajlott a folyamat, és mi vár az Egyesült Államokra, kiderül a teljes cikkből!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!