Solymári vízkrízis: a rezsicsökkentés visszavág

Solymári vízkrízis: a rezsicsökkentés visszavág

A Magyar Honvédség Rába H25-ös vízszállító kocsijából ivóvizet töltenek Solymáron a Panoráma utca és a Lejtő utca sarkán lévő víztározóba a vízhiány miatt 2022. július 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

Nálatok van víz? – az elmúlt héten ez volt a leggyakrabban feltett kérdés Solymáron. Az emberek a boltban, a kocsmában vagy a fodrásznál másról sem beszéltek, mint arról, hogy kinél mennyire üresen hörög a vízcsap, recepteket cseréltek a különféle túlélési praktikákról, vagy éppen információkat arról, hogy ki hol látott éppen lajtos kocsit.

– Lavórból mosdunk, és már egyetlen tiszta edényem sem maradt – panaszolta egy négygyermekes anyuka, aki szerint el se tudjuk képzelni, milyen volt a helyzet négy nap elkeserítő víztelenség után. A vízhiány, amely a budapesti agglomeráció 11 települését érintette, rámutatott az elmúlt évitzedek elhibázott gazdaságpolitikájára, illetve arra, mi lesz a következménye annak, ha a rezsicsökkentésnek a piactól amúgy is idegen, és hosszú távon károst rendszerét a vízszolgáltatásra is kiterjeszti választási okból a kormány. 

• Kit terhel a felelősség, hogy több ezer ember napokig víz nélkül maradt?
• Mi lehet a megoldás?
• Vajon hány évbe telik, mire az elmaradt karbantartásokat és fejlesztéseket végrehajtják?

A teljes cikket a Magyar Hang július 8-án megjelent, 2022/28. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!