Soproni Tamás: Az a félelmem, hogy a rendszer kiépült, és pont

Soproni Tamás: Az a félelmem, hogy a rendszer kiépült, és pont

Soproni Tamás (Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu)

Fotó: Adrián Zoltán

 

A rezsiárak emelkedése miatt már a korábbi ár hatszorosáért vásárolna gázt a VI. kerület, de csődbe menni nem fognak – erről is beszélt Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Magyar Hangnak adott interjújában. Elmondta, az önkormányzatok olyan kiadásnövekedéssel néznek szembe, amiket már nem lehet egyszerűen „kimozogni”. Valamilyen módon az energiabeszerzésben is segítséget kellene nyújtani az államnak.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék sorra kikap a fővárosi időközi választásokon, úgy fogalmazott: „elkeserítő, hogy egy végighazudott választási kampány után is ilyen erős tud maradni a Fidesz, sőt még az után is, hogy megérkeznek az első rezsiszámlák. Az már kiderült, hogy az egyetlen fegyverük a jobboldali identitáspolitika, mert kormányozni nem tudnak”. Felvetésünkre, hogy miért ilyen sikeres még mindig a Fidesz, azt mondta: „Az a félelmem, hogy a rendszer kiépült és pont. Gondolok a propagandától kezdve az ideológiai hátországon keresztül a gazdasági hatalom megszerzéséig”.

• De vajon mit gondol, 2019-ben – mikor önkormányzati sikereket aratott az ellenzék – miért nem volt még teljes a Fidesz rendszere, miért csak mostanra érett be?
• Ki az, akit egy személyben a Momentum arcának, agyának és lelkének tart?
• Hogyan lehet, hogy a Momentum elveszítette újpesti polgármesterét, Déri Tibort, aki már családi okokra hivatkozva bejelentette, nem kíván újraindulni?
• Ő maga újraindul-e a polgármesterségért Terézvárosban 2024-ben?
• Támogatná-e, hogy Karácsony Gergely ismét főpolgármester legyen?

A kérdésekre adott válaszok és a teljes interjú elolvasható a Magyar Hang Plusz online felületén vagy a Magyar Hang 2022.09.16-án megjelent nyomtatott lapszámában.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!