Soproni Tamás: Kell egy nagyon erős vezető, aki összefogja ezt a csapatot

Soproni Tamás: Kell egy nagyon erős vezető, aki összefogja ezt a csapatot

Soproni Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nem tartja jó iránynak Soproni Tamás, ha egy ellenzéki párt azt sugallja, a magyar gyógyszerészeti hatóságnak kevésbé hihetünk, mint az uniósnak. A Momentum terézvárosi polgármestere elsők közt javasolta a korlátozások fokozatos feloldását, így erről is kérdeztük őt, ahogy pártja ügyeiről, illetve kerülete és az ellenzék helyzetéről.

Melyik vakcinát adatná be magának Soproni Tamás, a Szputnyikot vagy a Sinopharmot? Elsőként is ezt kérdeztük Terézváros momentumos polgármesterétől, aki interjúnkban – az ellenzék egészére nem jellemző módon – azt válaszolta: amelyikre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) rábólint. Eközben erről a térfélről épp azt hallani, hogy a magyar hatóságban kevésbé bízhatunk, mint az uniósban, nem? Ilyet az ellenzék egésze nem mond. Van olyan párt, amelyik igen, de ezt nem tartom jó iránynak – válaszolta erre a Momentum politikusa.

Az elsők közt vetette fel a nyitás szükségességét, amire az Orbán-kormány válasza rendre az volt: nem szabad elhamarkodni, mert egy gyors nyitást esetlegesen még súlyosabb korlátozások követhetnek később. (Interjúnk az újabb bezárások e heti bejelentése előtt készült.) Soproni viszont úgy látja, épp az emelkedő esetszámok is az enyhítést teszik szükségessé. Hiszen ha csak este hétig lehet boltba menni, az ezután is azzal fog járni, hogy fél hétkor tömörülnek az emberek. Jól látszik, hogy mennének akár hétkor, nyolckor is. Pont arra kellene buzdítani mindenkit, hogy minél kevesebb időt töltsenek nagyobb tömegben. Nem szégyen egy politikusnak revideálnia a nézeteit, örülnék, ha Orbán Viktorban is meglenne ez a bátorság – fejtette ki. Megemlítve azt is, hogy a mostani bezártság nyilvánvalóan rossz hatással van a mentális állapotunkra, negatívan befolyásolja a párkapcsolatokat, a diákok életét. A politika most úgy viselkedik, mint az ember, akinek egy kalapácsot adtak a kezébe, és mindent szögnek néz. Közben emberekről beszélünk, egy komplex társadalmi rendszerről – mondta.

A teljes interjúban ezekről is olvashat:
Egy ilyen időszak után nem segítene, hogy ha vége a járványnak, hagynák a bulinegyedet minél szabadabban működni?
– Nincs abban igazság, hogy volt belső rivalizálás közte és Fekete-Győr András között?
– Mi kell a 2022-es ellenzéki győzelemhez?
– Miért épp a pártelnök lenne integratív miniszterelnök-jelölt?

A válaszokat és a teljes, terjedelmes interjút a Magyar Hang március 5-én megjelent 2021/10. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen (részletek itt) online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!