Litkai Gergely: Jön a vezér, és megoldja

Litkai Gergely: Jön a vezér, és megoldja

Litkai Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ha találkozunk egy problémával, előbb csinálunk egy mémet, minthogy elgondolkodnánk a megoldáson – többek között erről beszélt a lapunknak adott interjúban Litkai Gergely, a Dumaszínház művészeti vezetője.

A Karinthy-gyűrűs humoristával szóba került az is, a fideszes szavazók nem unhatják-e már, hogy folyamatos harckészültségben kell állniuk. – Ez az egy, ami működik. Nem egy demokráciát akarnak építeni, hanem egy fél-autoriter rendszert. Abban pedig nem az a siker, ha működik valami, hanem ha nem működik, de jön a vezér és megoldja – mondta.

Feltettük a kérdést: nem kezdett el ő is félni, hogy sorosista transzvesztiták nemváltásra kényszerítenék a gyerekét? A humorista elmondása szerint inkább attól fél, hogy végleg kellemetlen hellyé válik Magyarország. Az emberek ugyanis nem azon dolgoznak, hogy jobban érezzék magukat, hanem hogy a másik rosszabbul.

• Hogyan vészelték át a Dumaszínháznál a járványügyi korlátozásokat?
• Mit gondol a könyvek fóliázásáról?
• Hogy magyarázná meg a gyerekének, mi az a szexuális propaganda?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang szeptember 10-én megjelent, 2021/37. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!