Bencsik Gábor: Soros sokat tett Orbán Viktorért

Bencsik Gábor: Soros sokat tett Orbán Viktorért

Bencsik Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Nem az szavaz a Fideszre, akinek gondjai vannak a írás-olvasással – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bencsik Gábor, aki egyúttal azt is állítja, hogy a Fidesz nem veszített értelmiségit.

A Magyar Demokrata és a Magyar Krónika főmunkatársát hevesen támadták saját oldaláról, a kormánypártok felől áprilisban, amikor a választásokat követően arról írt: ideje lenne a közmédia szájbarágós stílusán változtatni. Most elismerte, azért csak a voksolás után állt elő ezzel, mert nem akarta a Fidesz esélyeit rontani. 

A 90-es években a Soros Alapítványnál is dolgozó szakember kifejtette, nem vitatja a Soros által támogatott szervezetek munkatársainak jószándékúságát. – Ők valóban szeretnének a világgal valamit kezdeni, jót akarnak tenni a világgal – fogalmazott, hozzátéve, hogy nagyon sokat tett azért, hogy helyzetbe kerüljenek azok az emberek, akik előkészítették a rendszerváltást.

• A Bayer Zsolt-féle Sajtóklubnak van- szerepe a közbeszéd színvonalának mélyre süllyedésében?
• Orbán Viktornak milyen felelőssége van abban, hogy a közmédia idáig süllyedt?
• Hány olyan téma van még a tarsolyában, amit kritikával illetne, de amiről a választások előtt nem beszélt, mert ártana a Fidesznek?
• Lát-e a olyan tendenciát, hogy a régi polgári, hagyományosan jobboldalra szavazó réteg eltávolodna a Fidesztől?
• Megállják-e a helyüket azok a vádak Soros György személye kapcsán, amelyeket a Fidesz politikusok, köztük Orbán Viktor hangoztat évek óta?

A teljes cikket a Magyar Hang július 1-jén megjelent, 2022/27. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!