Szabad-e becsapni egy demens vénembert?

Szabad-e becsapni egy demens vénembert?

Novák Katalin köztársasági elnököt fogadta Ferenc pápa

Fotó: Vatican News Facebook.com

Novák Katalin köztársasági elnökünk fölkereste a minap Ferenc pápát, és utólag ezt mondta a találkozóról: „Személyes audiencián fogadott Ferenc pápa a Vatikánban. (…) Ferenc pápa különösen érdeklődött a magyar családok támogatásáról. Meglepte, hogy Magyarországon kétszeresére nőtt a házasságok száma, felére csökkent az abortuszoké. A Szentatya megköszönte, hogy kiállunk a hagyományos családok és az üldözött keresztények mellett.” A következőket kell tudnunk erről az egészről. Először is a pápa senkit sem hív, de mindenkit fogad, ez alapvetés a pápai diplomáciában, és egyébként minden földi halandóra érvényes, a nyájas olvasó is bejelentkezhet audienciára, és fog kapni időpontot, sok tízezer honfitársunk járt már pápai kihallgatáson.

A kérdés nekünk az, hogy vajh miért kellett négy hónap után megint a pápához kéredzkednie a magyar állam egyik vezetőjének? A pápát az elmúlt pár évben meghívta magyarországi látogatásra Áder János, Orbán Viktor és most Novák Katalin. A pápa mindhárom meghívást elfogadta – de még egyszer sem jött el. A tavalyi eucharisztikus kongresszusi látogatás hangsúlyozottan nem országlátogatás volt. A nagy pápaszeretet oka nem egyéb, mint hogy a magyar kormányzat elveszítette minden tekintélyét a civilizált világban. Diktátorok, bukott elnökök állnak csak szóba Orbánnal, és a közeljövőben pénzügyi összeomlással is fenyeget az ostoba, durva orbáni politika. A szentszéki diplomácia a hallgatás művészete. Ők mindent tudnak, mindenre emlékeznek – és keveset beszélnek, a hallgatásukat kellene megérteni.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 9-én megjelent, 2022/37. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!