Szakavatott beavatás

Szakavatott beavatás

Mészáros Lőrinc, Szijjártó Péter és Kósa Lajos egy vasútépítő szerkezetet ünnepélyes átadásán (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

A NER egyik legfontosabb unaloműzője lett az úgynevezett avatás, avagy átadás. Nincs olyan 500 méternyi bicikliút, újonnan elkészült vizesblokk, városi szauna vagy óvodai új vaskapu, amely szakavatott fideszes avató nélkül maradna. Hunniánk felavatási feladatokra érdemes nagyjai minden bizonnyal vastag nemzeti színű szalaggal, szabászollóval és a szalagot a két végén az avatás idejére megfogó mazsorettekkel a zsebükben járják a magyar rónát, hogy akkor is megtörténhessék az avatás, ha netán be nem tervezett, előre nem látható avatnivalóval találkoznának szembe

A műfajnak vannak nagy öregjei, mint például Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, Matyóföld túl hosszúra szabott öltönyujjas nagy macija vagy Nógrád megye lordjai, a Becsó testvérek (2022-ig mindketten országgyűlési képviselők és avatók, 2022-től már csak Zsolt). Ha ők megjelennek valahol, szem nem marad szárazon, nemzetiszín szalag nem marad egyben, olló nem nyugszik hüvelyében.

A teljes cikket a Magyar Hang november 18-án megjelent, 2022/47. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!