Szavazatszámláló voltam

Szavazatszámláló voltam

Szavazók a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Apró falu a Dunántúlon, 1260 szavazásra jogosult választópolgárral. A hosszú, egyenes Fő utca sűrűn tele a fideszes jelölt plakátjaival. A szavazásra jogosultak már reggel 6 óra előtt pár perccel a faluháznál sorakoznak a szakadó hóesésben. Egyeseknek most ért véget a műszak, mások még gyorsan munka előtt „elintézik, amit el kell”.

A szavazási bizottság tagjai egy kivétellel mind nők, jórészt 60 fölötti helyiek. Ellenzéki szavazatszámláló társam Rezső, szintén 60 év körüli, helyi mesterember. Halkan odasúgja kora reggel, ne legyenek illúzióim, itt mindenki a Fideszre fog szavazni.
„Ennyire erős a jelölt?”
„Ugyan” – legyint Rezső, „régi motoros, de még soha nem szólalt fel a parlamentben helyi ügyben. Nem volt itt ellenzéki kampány, csak bedobáltak néhány szórólapot. Amúgy is mindenki az M1-ről tájékozódik”.

A teljes cikket a Magyar Hang április 8-án megjelent, 2022/15. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!