Szél Bernadett: Hatalmas a tét – Orbán elkezdett Kína és Oroszország ügynökeként viselkedni

Szél Bernadett: Hatalmas a tét – Orbán elkezdett Kína és Oroszország ügynökeként viselkedni

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Benne van a pakliban, hogy kormányzati pozíciót vállal 2022 után, abba viszont bele sem szeretne gondolni, hogy veszítsen jövőre az ellenzék – mondja nagyinterjúnkban Szél Bernadett. A független képviselő határozottan állítja: nem fognak pénzt hagyni Mészáros Lőrincnél.

A képviselő szerint Orbán most láthatóan áthajózik a kelet-ázsiai unióba, ahova próbál minket bevinni. „Kína mindig megkéri az árát a gazdasági segítségének. Ez egy olyan vérszerződés, amiből a magyarok csak rosszul jöhetnek ki” – fogalmazott.

„Az úgynevezett közhasznú magánalapítványok körét úgy tudták létrehozni, hogy az alaptörvényben megváltoztatták a közpénz fogalmát. Ez már önmagában alaptörvény-ellenes, jogellenes. Így az egész jogilag érvénytelen, ezt kell tudnunk bebizonyítani, és ezt meg is fogjuk tudni tenni” – mondta.

Szél Bernadettet kérdeztük
a választókerületi terveiről
a Fudan Egyetem ügyéről
a vakcinahelyzetről
• a fideszes mélyállam lebontásáról
és hogy alkalmasnak tartja-e az őt támogató Momentum miniszterelnök-jelöltjét, Fekete-Győr Andrást.

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang május 7-én megjelent 2021/19. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!