Szentmihályon diszkó lesz! (Polisz ín Hángöri)

Szentmihályon diszkó lesz! (Polisz ín Hángöri)

Fotó: Unsplash/Kat Sazonova

Szép nagy család. Ha Orbán Viktor tudna róluk, elégedetten csettintene és/vagy megnyalná a tíz ujját, mert hiszen három generáció, kilencen élnek együtt a nyolcvanas években épült, háromemeletes, szintenként majd 100 négyzetméteres, hagyományosan energiatakaréktalan, bazi nagy kockaházban. Persze nem menne ez mindenkinek, mert tömegek vallják a népi bölcsességet, miszerint a hosszú házasság egyik titka, ha az anyóstól már a startvonalon legalább egy településnyi távolság választja el az ifjú párt. De ugye a kivétel meg az erősödő szabály: nekik megy, és köszönik szépen, jól vannak. Illetve voltak. Aztán érkezett a lassan már megszámlálni sem könnyű, hányadik Orbán-kormány, és odacseszett nekik.

Ezt nem én mondom, hanem a fodrász srác, aki a família legújabb leágazása, a legkisebb onoka, kinek huszonéves korára sikerült működőképes, bár csupán egyszemélyes vállalkozói egzisztenciát összegürcölnie. De már nem. Szó szerinti búcsúpárbeszéd következik:

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 2-án megjelent, 2022/36. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!