Gyanús és meglepő költségek a segítségre szorulókat segítő projektekben

Gyanús és meglepő költségek a segítségre szorulókat segítő projektekben

Az SZGYF beruházásban épülő épületek a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

 

Újabb furcsaságokra bukkantunk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Hajdú-Bihar megyei beruházásainál. Több 2018-ban megrendelt püspökladányi és szerepi lakóotthon esetében egy olyan sárrétudvari épület elektronikai felszerelését költségelték le, amely akkor még nem is létezett. Csak 2020-ban szerződtek a megépítésére, ennek megfelelően még csak most készülnek – másik projektben.

Egy biztos: Sárrétudvariban senki sem állíthatja, hogy a község központjába költöztetik a betegeket. Aki Báránd felől érkezik a közel 3000 lelkes településre, előbb látja meg az állami szociális ellátást koordináló SZGYF épülő lakásait, mint a lakott terület kezdetét jelző táblát. Ez a rész – ahogy a Csokonai utcában egy férfi bizalmaskodva mondta – a cigánytelep. Ottjártunkkor azonban inkább érezni hamisíthatatlan vidékinek a hangulatot: volt, ahol a kerítés melletti virágágyást csinosították, egy utcával feljebb pedig a május 1-jei bográcsvacsora rotyogott. Sárrétudvariba különben azért látogattunk el, mert a falu egyike azon Hajdú-Bihar megyei településeknek, ahol az SZGYF lakások építésébe kezdett ellátottjai számára.

A teljes riportot a Magyar Hang május 13-án megjelent, 2022/20. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!