Szimbolikus politizálni nem kell félnetek jó lesz?

Szimbolikus politizálni nem kell félnetek jó lesz?

Kanász-Nagy Máté sajtótájékoztatója (Forrás: LMP/Facebook)

A kormánykritika ódiumától óvta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese az ellenzéket közösségi oldalán megjelent március végi írásában, amikor Hadházy Ákos és a Momentum kordonbontását kritizálta.

Boldogok lehetünk, hiszen bár az LMP-t egy százalékra is csak jóindulattal mérik, frakciója van a parlamentben, így lehet a vezetője helyettesének is lenni. Kanász-Nagy Máté ezért ezzel a komolysággal szólalt fel. Mindjárt hivatkozott is Sólyom Lászlóra, talán az egyetlen olyan közöttünk élő közéleti tényezőre, aki oldaltól függetlenül tekintélynek örvend (persze nem csak őt idézte meg írásában Kanász-Nagy, de erről később). Legkeményebb kritikája a Momentum felé az volt, hogy hagyjanak fel a szimbolikus politizálással, mert az csak elfedi a médiában a többi ellenzéki párt valódi feladatvégzését! Botrány. Minden képkocka, ami Gelencsér Ferencék kordonbontására pazarlódott, kiszorított egy roppant fontos, értékes és valódi politikai változásokat eredményező LMP-s sajtótájékoztató-képkockát az ATV híradójából. Merthogy máshonnan nem.

Kedves Máté, lehet, hogy naivan kérdezem, de mi az LMP maga, ha nem egy szimbólum? Egy mesterségesen életben tartott formáció, amely minden percnyi létezésével a nevét hazudtolja meg. Ti nemhogy megmutattátok volna, hogy lehet más a politika, hanem a politika gyarlóságának köszönhetitek, hogy még léteztek. Mi haszna van belőletek a nemzetnek? Lehet, kicsit elragadott a hév. Múltkor (októberben) megakadályozta az LMP 80 fa kivágását a tóalmási kastélyparkban. Ez végül is haszon.

A teljes cikket a Magyar Hang április 6-án megjelent, 2023/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!