Szűcs Lajos: sportvezetőként elhasalt, fideszesként legyőzhetetlen

Szűcs Lajos: sportvezetőként elhasalt, fideszesként legyőzhetetlen

Szűcs Lajos, a Fidesz képviselője felszólal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2020. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról tartott általános vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 11-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hiába indult több nyomozás is a Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő teniszszövetségi regnálása alatt történtek miatt, ezek cseppet sem kezdték ki politikai karrierjét. Szűcs ugyanis – két évvel a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) éléről való távozása után – még a 2018-as eredménynél is magabiztosabban nyerte a választást Pest megye 7-es számú egyéni választókerületében. Sőt, ismét megszavazták az Országgyűlés egyik jegyzőjének is.

Páratlan bravúr fűződik Szűcs Lajos nevéhez, hiszen miközben valóságos pénzeső hullott a magyar sportra, azon belül a teniszszövetségre, az ő 2011-től 2020 nyaráig tartó elnökösködése alatt fizetésképtelenné vált az MTSZ. A szervezetet a felszámolás fenyegette, és a pénzügyi nehézségek mellett egyik botrány követte a másikat a szövetség körül. Végül egyik fideszes képviselőtársát, Lázár Jánost küldték oda romeltakarításra.

Pedig Szűcs 2011-es elnökké választásakor rendrakást és egységteremtést ígért. Ez csak kezdetekben sikerült, ha egyáltalán. Néhány év múltán már személyi ellentétekről érkeztek hírek. Szűcs regnálási idejét érintően több feljelentés is történt. Akad, amelyik konkrétan a szövetség főtitkára, Richter Attila ellen szólt.

A teljes cikket a Magyar Hang május 27-én megjelent, 2022/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!