Szűkebb szókincs, lanyhuló csapatszellem

Szűkebb szókincs, lanyhuló csapatszellem

Óvoda - Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Nemcsak az iskolás gyerekek sínylették meg a járványhelyzet miatti kényszerszünetet, hanem az óvodások is. A tavalyi tanévben két hónap óvodai nevelést hagytak ki a gyerekek, azok is, akik aztán szeptemberben első osztályba mentek, majd idén márciustól másfél hónapig nem járhattak iskolába. Az idei nagycsoportosoknak is majdnem ugyanennyi maradt ki az óvodából. Ráadásul tavaly óta nehezebb óvodában tartani a hatodik életévüket betöltött gyerekeket: már nem elegendő az ezt szorgalmazó óvodapedagógusi vélemény, hanem külön kérelem alapján az Oktatási Hivatal jóváhagyása is kell hozzá.

A Magyar Hang pedagógiai szakszolgálatnál dolgozó, vezető beosztású forrása elmondta, drámai változást nem látnak, de enyhén emelkedett azoknak az elsősöknek és másodikosoknak a száma, akiket tanulási problémák miatt küldenek vizsgálatra hozzájuk az iskolák. A szakember szerint sok esetben csak annyi a probléma, hogy a távoktatás miatt kevésbé sikerült a gyerekeknek az írás-olvasás elsajátítása.

Erről is olvashat még a cikkben:
• Hogyan változott a kicsik empatikus képessége?
• A problémamegoldó gondolkodásban milyen változások voltak?

A teljes cikket a Magyar Hang május 7-én megjelent 2021/19. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!