Tanáregyéniségek

Tanáregyéniségek

A pedagógusok mellett kiállt tömeg uralta 2022. október 23-án az utcát (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Nemrég írta egy barátom, hogy Pesten nyugdíjas Fidesz-hívők tüntetnek a pedagógusok ellen. A hír, akár a tüntetés, hamar elenyészett, talán már csak én hordom magamban, megkeseredve, hát idáig jutottunk, ezt is megértük, a gyűlöletkeltés magasiskolája (a véletlen hozta ide ezt a szót, ami magával hozza, miféle „tanárok” képezik ki a szegény becsapott szerencsétleneket, „tudjukkik”). A (meg)műveletlen agy befogadóképessége számítógépeket képes fölülmúlni, oly bő a tárhelye, és a tanári módon gyűlöletet keltő siserehad erre alapozva dolgozza ki gonoszabbnál gonoszabb akcióit.

Ha az agyat dolgoztatják, gondolkodni is képes, és aki gondolkodik, eljut odáig, hogy rájön, megérti: az én unokáimról van szó, őket tanítják (tanítanák) azok a pedagógusok, akik ellen uszítottak engem, a nagyszülőt. Én vagyok a skype-nagyik egyike, aki könnyet hullajtva ülök a monitor elé, hogy néhány percet „együtt tölthessek” az idegenbe szakadt (oda kényszerült), angol oviba és/vagy iskolába hordott, hazát és nyelvet felejtő unokáimmal.

Ha gondolkodásra használják az agyat, egészen biztos, hogy más eredményre jutnak, mint a társadalom kisebb-nagyobb csoportjait egymás ellen uszító fenevadak. Rájön, rájöhet, hogy egyrészt az önmaguk számára milliós fizetésemelést kiosztó politikusok ellen is „okkal” tüntethetnének, sőt, másrészt megértené, hogy nem pusztán a szégyellnivaló pedagógusbérekről szólnak a tüntetések és az „elfogadhatatlan”, kényszer szülte polgári engedetlenségi megmozdulások, azaz a tehetetlenség konok kifejezései. Lehet szajkózni, hogy kiművelt emberfőkre van szükség, meg hogy a tudás hatalom, ha eközben szaporodnak a diktátumokra ráunó, anyagi gondokkal küzdő, mellékállásra kényszerült, megkeseredett pályaelhagyó pedagógusok. A vége, hogy nélkülük a tudás megcsappan, és csak a „tudom, kikre kell szavaznom” ostobaság, meg a gyűlöletkeltő, elaljasult tudású hatalom marad meg.

A teljes cikket a Magyar Hang október 28-án megjelent, 2022/44. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!