Térdre, imához!

Térdre, imához!

A miniszterelnök imádkozik 2020 októberében. Áhítatéhség. Fotó: Orbán Viktor közösségi oldala.

Térdre, imához! – ezt kiabálta be az akkor éppen liberális Orbán Viktor a 90-es évek első felében egy KDNP-s javaslat elhangzásakor az Országgyűlésben. Nagyot fordult azóta a világ, a Fidesz vezetője pedig gyakorlatilag folyamatos pörgésben van: KISZ-titkárként indult, majd térdre rogyásra felszólító liberális lett a fenti pillanatfelvételünkkor, később rokonszenves polgárivá alakult, végül a mába megérkezve szélsőjobbos putyinpincsi.

Van az úgy, hogy a hírekkel mint szerszámokkal dolgozó médiamunkás is túl későn értesül egy kezdeményezésről. Pedig fontos felhívást indított útjára tavaly augusztus 20-án néhány fideszes értelmiségi „Hazádnak rendületlenül imával légy híve most, magyar!” elnevezéssel. Földi-Kovács Andrea, Eperjes Károly, Csókay András, Surján László és még sokan mások azt írják felhívásukban, hogy felekezettől függetlenül imával segítsük elő a választások „jó kimenetelét”. Magával az imahadjárattal (a hírt közzétevők hívják így) nem élcelődnék, minden Isten felé fordulás szép és jó, annak indoklásán már annál inkább elidőzhetünk kicsinyt. A felhívást elindítók úgy fogalmaztak: „Imádkozzunk mindennap azért, hogy a parlamentbe olyan képviselők kerüljenek, akik a tízparancsolat szellemében – annak minden pontját komolyan véve – igyekeznek végezni képviselői munkájukat!”, és felhívták arra is a figyelmet: „közös imánk ereje személyes napi jó cselekedetekkel, önmegtartóztatásokkal fokozható”.

A teljes cikket a Magyar Hang február 18-án megjelent, 2022/8. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!