Tibor Fischer: Mindent áthat a politika mérgező légköre

Tibor Fischer: Mindent áthat a politika mérgező légköre

Tibor Fischer (Fotó: Gyurkovits Tamás)

Magyarországon mindent áthat a politika mérgező légköre, az emberek pedig mintha még élveznék is a megosztottságot, hiszen így folyamatosan vitatkozhatnak egymással – fogalmazott lapunknak Tibor Fischer magyar származású angol író. A béka segge alatt, A gógyigaleri és az Agyafúrt agyag szerzője a Mathias Corvinus Collegium meghívására tért vissza Budapestre, hogy az intézmény új Irodalmi Műhelyét vezesse.

Az író – aki korábban több cikkben is védelmébe vette a Fideszt, és A magyar tigris címmel külön könyvet szentelt Orbán Viktornak – most arról is beszélt, „akár szereti valaki, akár gyűlöli, azt mindenki kénytelen elismerni, hogy Orbán Viktor nagyszerű politikus”. Bár később azt is hozzátette, „a Fidesz egészének a megítélésére már kevésbé vállalkoznék, nyilván van olyan politikusa a pártnak, aki jóval kevésbé nyűgöz le”.

  • A Mathias Corvinus Collegium (MCC) sokak szemében a kormány közpénzkezelésének szimbólumává vált, az intézmény több százmilliárdos állami támogatással vált a hatalom elitképzőjévé. Nem tartotta aggályosnak a szerepvállalást?
  • Reménykedhet-e az ellenzék jövőre győzelemben?
  • A Soros György elleni plakátkampány kapcsán is felmerült a kormánnyal szemben az antiszemitizmus vádja. Megalapozott volt?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang április 23-án megjelent, 2021/17. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Pluszfelületén online!