Tisztességes keresztény ember nem szavazhat a…

Tisztességes keresztény ember nem szavazhat a…

A CÖF végtelenül primitív plakátjai Budapesten 2022 februárjában (Fotó: Malaphoto.hu/Malatinszky Dávid)

Tisztességes keresztény ember nem szavazhat tiszta lelkiismerettel az úgynevezett „melegházasságra” – ezzel a kézenfekvő(nek tűnő) igazsággal lepett meg hírlevelében a CitizenGo. Erről a „civil szervezetről” annyit érdemes tudni, hogy szemben az önmagáról festett képpel, valójában Moszkva pénzén Moszkva érdekeit képviseli, szerte a fejlett világban hergeli a közvéleményt, úgymond, a „keresztény értékek védelmében”. Régen dezinformációs politikának nevezték az ilyent.

Németországban és Ausztriában mostanság a kötelező covidoltás ellen ágálnak, felróva, hogy a kormány például az egészségügyieket kötelezi… Érdekes módon ez a petíció nálunk nem szerepel az étlapon. Amúgy hazánkban igen buzgó a CitizenGo, saját állításuk szerint majd’ 300 ezer követőjük van. Rendszeresen bombázzák őket olyan petíciók támogatásáért, amelyek érdekes módon mindig egybecsengenek a magyar kormány aktuális politikájával. A szervezet nevesített alakjai közül van, aki a KDNP-hez köthető.

Most, a választási kampányban ez a „keresztény” NGO a bevezetőben említett felszólítással kereste meg minden olvasóját. Tette ezt azért, mert Márki-Zay Péter egyházpolitikai kabinetvezetője, Lukácsi Katalin „katolikus hitoktató végzettségű politikus a program kapcsán a következőt nyilatkozta a 444-nek: Márki-Zay, azzal együtt, hogy katolikus és konzervatív, és ezt sokszor elmondja, egy modern politikus, aki elfogadná a melegházasságot a világi törvényhozásban”

• Mikor hallgat a citizenes és a fideszes lelkiismeret?
• Mi nem zavarja sem a CÖF-keresztényeket, sem a Fidesz-keresztényeket, sem a CitizenGo-keresztényeket?