Több mint 20 milliárdért mesél háborúról és békéről Rogán minisztériuma

Több mint 20 milliárdért mesél háborúról és békéről Rogán minisztériuma

A kormány bombás plakátjai Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A felszínt kapargáltuk, végül mégis a kormányzati nyúlüreg mélyére estünk, amikor a kormányszóvivők kommunikációs költségei után kutattunk.

A Magyar Hang szerette volna megtudni, mennyibe kerül Szentkirályi Alexandra szóvivő naponta többször is frissülő, illetve Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár visszafogottabban működő közösségi oldalainak kezelése. Mára ugyanis megszokottá vált, hogy Szentkirályi – az adekvát kormányzati üzenetek közvetítésén túl – gyakorlatilag mindenről posztol közösségi felületein (a TikTokon, az Instagramon és a Facebookon) amitől egy kis népszerűséget remélhet, vagy ha épp valami eszébe jut. Láthattuk, ahogy: a szóvivő gombát szed, majdnem meglocsolják Hollókőn, hattyút simogat vagy épp a teljesen kihalt, vérvörös Körös partján guggolva jelenti be, hogy a folyó vízminősége tökéletesen megfelelő. Mindezt természetesen közpénzből. A Magyar Hang közérdekű adatigénylést küldött Szentkirályi és Kovács közösségimédia-tevékenységével kapcsolatban a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Rogán Antal tárcája a szokásos időhúzás után, egy hónap múlva sem közölte, mennyit is költöttek 2020 és 2023 áprilisa között a szóvivők médiafelületeire.

 

• Mekkora stábbal dolgozik Szentkirályi Alexandra és Kovács Zoltán a közösségi médiában lévő megjelenéseik kapcsán?
• Mit árult el Rogán Antal minisztériuma?
• Hogyan nyerhet el egy mikrovállalkozás százmilliókat?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 5-én megjelent, 2023/18. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!