Továbbra is egekben a lakásárak

Továbbra is egekben a lakásárak

Újépítésű és még építés alatt álló ingatlanok Budapesten (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Egy alig két éve vásárolt használt, nem éppen belvárosi lakást most 30 százalékkal többért lehet eladni Budapesten, ahol a négyzetméterenkénti átlagár meghaladja az 1,1 millió, a belvárosi és belbudai új építésű lakások esetében pedig a kétmillió forintot. Vidéken is elszálltak az árak, egyes városokban négyzetméterenként egy millió forint körül kelnek el a nem belvárosi ingatlanok is. – Nem igazán jó most vevőnek lenni, drágábban és kevesebb ingatlanból lehet vásárolni – mondta lapunknak Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Sokan vélik úgy, hogy mostanra teljesen élhetetlenné vált a rendszer. Odáig jutottunk, hogy egyeseknek sosem lesz lakásuk, másoknak meg van 3-4, és azon sem ütközik meg senki, ha például egy gazdag kínai – nyilván befektetési célból – 3 emeletnyi lakást vesz meg egy új építésű budapesti lakóparkban. De azok sem örvendezhetnek maradéktalanul, akik most drágábban tudják eladni az évekkel korábban olcsón megvett lakást, mert ha nagyobb, netalán új ingatlant vennének, a két ár közötti különbözet is durván megugrott.

• Mennyivel nőttek az utóbbi időben a lakásárak Budapesten és vidéken?
• Miért emleget a jegybank jelentős túlértékeltséget, és mennyire ért ezzel egyet az ingatlanszakértő?
• Az infláció az egekben, várható-e árcsökkenés az ingatlanpiacon?

A válaszokat a Magyar Hang június 3-án megjelent, 2022/23. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!