Trump feltámadásában bíznak a Q-konteósok

Trump feltámadásában bíznak a Q-konteósok

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a szenátusi ülésterem ajtaja elõtt, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Továbbra is bíznak Donald Trump hatalomra jutásában a szélsőjobboldali összeesküvés-elmélet, a QAnon követői. A tények azonban azt mutatják, hogy a bukott elnökre inkább további vereségek várnak: a héten a szenátusban elkezdődik az impeachmenteljárás következő szakasza, az ellene indított alkotmányos per tárgyalása. Joe Biden elnök pedig azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Trumpot megfosztják a korábbi elnököknek járó rendszeres nemzetbiztonsági jelentésektől.

„A Nagy Felébredésben” bíznak a QAnon-hívők, annak a szélsőjobboldali összeesküvés-elméletnek a követői, amely szerint egy sátánista, kannibál, pedofil, gyerekprostituált-kereskedő csoport szövetkezik Donald Trump volt elnök ellen. A várakozásaik szerint 2021. március 4-én Trump felesküszik, mint az Egyesült Államok tizenkilencedik elnöke.

A konteó szerint ez a hagyományos beiktatási dátum, a huszadik alkotmánykiegészítés 1933-as elfogadása előtt ezen a napon esküdtek fel az elnökök. Szerintük a legutolsó valódi elnök a tizennyolcadik, Ulysess S. Grant, tehát Trump a tizenkilencedik lesz. Az érvelés a „Szuverén Állampolgárok” (Sovereign Citizens) szélsőjobboldali szervezettől származik: az ő összeesküvés-elméletük szerint az Egyesült Államokat 1871-ben nyilvánították részvénytársasággá, minden azóta történt fejlemény érvénytelen.

Erről is olvashat a teljes cikkben:
– Hogy lettek Trump-szavazók a QAnon-hívők?
– Hogy lehet az, hogy közel 56 millió amerikai elfogadja, hogy egy Sátán-hívő pedofil elit irányítja a világot?
– Hogy sikerült szinte az összes létező szélsőjobboldali összeesküvés-elméletet, és még az ufóhívőket is integrálni?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!