Újmagyar siralom

Újmagyar siralom

Gyurcsány Ferenc 2023. március 29-én Szegeden (Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Jönnek a friss adatok, elfogy az ellenzék. Eliramlik az élet. A DK viszont köszöni szépen, jól van, Gyurcsány Ferencnek ugyan esélye sincs Orbán Viktort váltani, de erről mintha nem venne tudomást, elnök úr olyasmiket magyaráz, hogy jövő tavasszal történelmi mélypontra kerül a Fidesz, meg hogy tulajdonképpen egyszerű az egyenlet, csak el kell venni a kormánypárttól 3-400 ezer szavazót. És meg is van a recept, miszerint rájuk kell olvasni, hogy bűn, mit bűn, szégyen, amit választóként tesznek, és máris áramlanak át a DK-hoz vezekelni. Urambátyám szánom-bánom.

Aztán van még az örök iránykereső Momentum, az egyre kevésbé vicces kutyapárt és… Körötte csend, amerre ment, és néma tartomány. A hét legszebb mondata valamelyik televízió reggeli műsorában elemző elemzőtől: csökkent a Párbeszéd támogatottsága. Ébredj vidáman! rovat. Azt azért nem mondanám, hogy furcsa lesz, amikor eltűnik a Jobbik, az MSZP, nagy űrt nem hagynak maguk után, mégis elgondolkodtat a dolog. Sic transit gloria mundi, habár se világ, se dicsőség. És van még az az eszme, hogy még jőni fog, mert jőni kell a demokratikus megváltó, aki a nagy büdös semmiből penderül majd elibénk egyként megszólítva az eltanácstalanodott ellenzéki s a kormánypártban csalódott tömegeket, és pártot alapít, országos hálózatot épít, felszántja a vidéket, megbabonázza a belpesti lipsiket, honszeretettől fűtött honpolgári kebelére öleli őt úgy a pór, mint a romkocsmák népe, mert hiteles lesz, magabiztos, karizmatikus, közérthető, tiszta és világos, itt a vége, fuss el véle.

A teljes cikket a Magyar Hang április 6-án megjelent, 2023/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!