Ukrán ellentámadás: menetrend már van, csak az indulás kérdéses

Ukrán ellentámadás: menetrend már van, csak az indulás kérdéses

Megsemmisült orosz páncélozott harci jármû roncsa mellett ültet növényeket egy férfi a kijevi régióban fekvő Velika Dimerka faluban 2023. május 17-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Jóváhagytuk a csapataink elindulására vonatkozó menetrendet, a döntések megszülettek – jelentette be hétfő esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerint eljött az ideje az ellentámadásnak. Egy szombaton megjelent interjúban pedig azt mondta, hogy készen állnak a megindítására. Néhány nappal korábban Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója beszélt arról, hogy az ukrán ellentámadás már több napja tart, majd hozzátette, hogy az 1500 kilométernyi frontszakaszon az akciók megkezdődtek. Mégis sokan egyelőre kételkednek abban, hogy valóban megindult volna az offenzíva, és a legutóbbi bejelentéseket csupán az ellenség megtévesztésének tartják. De mit is lehet tudni az ukrán támadás előkészületeiről?

• Miért maradt el eddig az ukrán offenzíva?
• Kifuthatnak az ukránok az időből?
• Oroszország is képes lehet egy nagyobb offenzívára?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 2-án megjelent, 2023/22. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!